Mijn dochter kreeg bezoek. Het was een vrouw die trainingen geeft. Mijn dochter kan daar praten over hoe het met haar gaat en over hoe het met haar moeder gaat. Het zijn trainingen voor kinderen met ouders met problemen. Daar praat ze soms wel over, maar niet te veel. Ik zeg soms tegen mijn dochterLees meer »

Wim Brands en ik zaten samen in een jury. We moesten kinderboeken lezen en daar over praten met andere juryleden. Hij was juryvoorzitter. Iedere bijeenkomst zaten we naast elkaar. Er waren twee juryleden met een totaal andere mening over welk boek dan ook, zij zaten recht tegenover ons. Tussen ons in schalen nootjes en kopjesLees meer »

De kraaien die op het brede stuk van de straat om de hoek leven zaten erg dicht bij elkaar en een van hen hield de vleugels aan het gras, maakte zich breed en kraaide heel schel en fanatiek, alsof ze andere kraaien riep of waarschuwde of iets anders wilde zeggen. Toen ik langs de kraaienLees meer »

Ik twijfelde of ik drie of vier dozen moest kopen. In iedere doos zaten acht opbergbakjes. Die moest ik hebben om mijn spijkers, schroeven en alle andere kleine prulletjes in te doen. Ik had die dingen in een stuk of acht bakken en die stonden in een grotere groene bak in de schuur. Heel onhandig.Lees meer »

Toen hij wakker werd lag hij heel rustig in bed, op zijn rug. Ik ging in de stoel naast zijn bed zitten. Hij bleef liggen en keek door de spijlen van zijn bed. We keken elkaar aan. Hij heeft mooie blauwe ogen. Ik zei niks, ik keek terug. Het gebeurt eigenlijk niet vaak dat jeLees meer »

Het was wel even vloeken, die schroefjes waren erg klein. Ik had een snoerschakelaar gekocht om tussen het snoer te zetten van de lamp die in feite een stapel boeken is. Het was een mooie volgorde. Eerst die boeken opstapelen, doorboren, een buis erdoor en een voet eronder, een snoer door die buis, de lampLees meer »

Geschiedenis is moeilijk. Geschiedenis gaat langzaam. Hedendaagse strijd gaat veel sneller. Hedendaagse strijd kan niet snel genoeg gaan. Mensen die strijden tegen racisme en het koloniale verleden en onderdrukking willen dat de namen van Nederlandse scheepshelden uit het straatbeeld verdwijnen, bijvoorbeeld de Piet Heintunnel of Coentunnel. Toepasselijk wel, tunnels de naam geven van volkshelden metLees meer »

Volgende pagina »