Mijn telescoophengel staat in de schuur. Mijn viskoffertje staat in de schuur. In de koffer zit mijn vispas. Vanaf de schuur is het twintig meter lopen naar een slootje. Voor dat slootje heb je geen vispas nodig, maar toch. Ik heb een vispas sinds mijn veertiende. Nog nooit gecontroleerd. Niet aan het kanaal, niet aanLees meer »

Langs het slootje een paadje, bij het huis een trappetje van vier vijf treden. Riet. Reigers. Kikkers. Mijn zoon zei: Het is hier net Almkerk. Dat is mijn Brabantse dorpje, daar groeide ik op. De rust hier lijkt daar inderdaad op. Overhangende planten die plat geregend zijn en die nu al dagen over dat voetpaadjeLees meer »

Klop klop klop rammelt de boor tegen de betonnen muur. Ik heb speciale betonboortjes gekocht want het was het proberen waard maar die steenboortjes die ik in een slap goedkoop mapje had zitten draaiden zich compleet bot en krom op de bijzonder stevige muren van ons nieuwe huis, dus ik zocht in het boortjesrek vanLees meer »

Stel dat Roy Orbison, als hij nog leefde, zou zingen over een vrouw, een mooie vrouw, een mooie vrouw die op straat loopt, het type dat hij graag ontmoet. Stel dat Madonna zou zingen over een vader die haar geen pijn meer zou doen. Stel dat Michael Cunningham een roman zou schrijven over Virginia Woolf.Lees meer »

De motregen striemde de bomen, de borden, mijn fiets, mijn jas. Op de weg een lange rij auto’s. Hoe slechter het weer, hoe meer auto’s. Ik kwam van de stad. Die kleine was zijn derde dag wennen bij de nieuwe opvang. Ik had een vervelend gesprek gehad. Niet over mezelf, niet over werk, niet overLees meer »

Hij moest wel even huilen toen hij ging wennen bij zijn nieuwe kinderdagverblijf. Opeens gingen we weg. Kwam ook omdat we eerst een heleboel papieren moesten invullen – gewoontes, bsn, telefoonnummer van de huisarts, allergieën, toestemming voor het gebruik van foto’s – en dat duurde wel even dus die jongen dacht: ze blijven er gezelligLees meer »

In het Vondelpark is een smalle doorgang van de speeltuin naar het koffietentje en toen ik daar met die kleine naar binnen wilde stak er een rat over. De stad zit vol ratten. Bij de sportvelden lopen ze bij de bomen, langs de kade zie je ze bij de bootjes, aan onze kant van deLees meer »

Volgende pagina »