Te veel McDonalds zeker, zegt Goran. Gisteren was ik precies negenenzestig. Gisteren telt niet, zegt Goran. Ze lopen terug naar de kleedkamer. En nou? vraagt Victoria. Zweten, zegt Ismael en hij trekt zijn trainingspak aan. Goran haalt een pak uit een van de tassen die onder de bank in de hoek staan. Trek dit maarLees meer »

Ismael steekt zijn hand uit en zegt dat ze even in de zaal kunnen gaan kijken. Ze pakt zijn hand stevig vast. Er lopen aderen over zijn onderarm, die zich vertakken. Daar kan ze lang naar kijken. In de sporthal zijn rijen klapstoelen om de boksring opgesteld. Bij de verste hoek van de ring staanLees meer »

Als de bus vaart mindert vraagt het meisje: Moeten we er hier uit? Iets verder nog, zegt Ismael. Ze leunt tegen zijn schouder. Hij kijkt naar buiten. Ze passeren kantoorgebouwen, een kruispunt waar een paar auto’s en een man met een fiets staan, een voetbalveld. Ze rijden een nieuwbouwwijk door, gaan een provinciale weg opLees meer »

Ik kreeg die stank niet van mijn handen. Ik heb geboend en ik heb Angela steeds laten ruiken en ze zei iedere keer dat het goed was zo en dan waste ik mijn handen opnieuw want ik geloofde haar niet. Angela is lief. Ze had een overhemd voor me uit de kast gehaald en hetLees meer »

Schrijven is soms het stellen van een doel, en dat uitvoeren. Maar daarna? Afgelopen zaterdag was er een leesclubfestival waar vijfentwintig schrijvers aan deelnamen, en voorafgaande aan de leesclubs werd er gezamenlijk gegeten en was er tijd om met schrijvers bij te praten. Die gesprekken gingen over voetbal en over films maar ook over hetLees meer »

Heb je een krant bij je? Een krant? Ja, heb je die soms bij je. Hier hadden ze hem niet, vanochtend. Ik heb geen krant bij me. Ik denk dat iemand anders hem had. En die heeft hem niet teruggelegd. Maar jij leest toch geen kranten? Jawel hoor. Sinds wanneer? Al een tijdje. Thuis deedLees meer »

Als ik vijf minuten op een stoel zit en mijn rug niet recht tegen de rugleuning leunt, dan heb ik daar een dag of twee last van. De krant lezen die schuin naast mijn laptop ligt: niet goed. Schiet er ongemerkt gauw in, trekt er langzaam weer uit. Mijn rug heeft goeie steun nodig, vooralLees meer »

Volgende pagina »