In Wildschut zaten aan drie verschillende tafeltjes drie verschillende acteurs, allemaal in gesprek over nieuwe projecten, met types die er iets zakelijker uitzagen, die een laptop bij zich hadden of en stapel papieren. De gesprekken waren bijzonder vaag. Als ik met mijn redacteur praat proberen we iedere vaagheid in tekst te tackelen, en ook inLees meer »

De kassajuffrouw rook aan het pak mosselen. Ze bleek heel veel dingen te doen met de boodschappen die over de band rolden en die zij scande. Ze wist er ook veel over te vertellen. Toen ze een bosje basilicum niet op de band legde maar ernaast zette zei ze: Ik zet ze hier neer wantLees meer »

Vanaf drie uur had ik die nacht op de plee gezeten, steeds heen en weer van bed naar pot en weer terug, zeker ieder half uur, en eigenlijk was het wachten tot het op zou houden. Ik voelde me niet heel beroerd, het was alleen vervelend dat ik het verschil tussen piesen en poepen nietLees meer »

Hoe kan het toch dat het opsturen van een eerste versie van een roman steeds spannender wordt? Dit is mijn negende roman. Die eerste stuurde ik ooit via een vriend die iemand kende die bij een uitgeverij werkte en die op zijn beurt weer goed bevriend was met een redacteur bij Meulenhoff. Die redacteur kreegLees meer »

Op Instagram zag ik een foto van een wielerploeg. Het was feest, kopman Froome had de Ronde van Spanje gewonnen en helper Wout Poels was blij en postte een foto van negen uitgemergelde sporters bij wie de vrolijkheid niet opgewassen was tegen hun magere gelaat. Ik schrok van die foto. Ik weet al veel langerLees meer »

Vertaler Peter Bergsma weet dat ik van Amerikaanse boeken hou die niet in de steden spelen, dus nog voor Idaho van Emily Ruskovich verscheen wees hij me op deze roman, die hij zelf vertaalde. Afgelopen week bestelde ik het boek en werd ik getroffen door de onheilspellende sfeer maar ook door de overdaad aan gevoelLees meer »

Die ochtend zei mijn zoon dat de wc niet doorspoelde. Ik vroeg hem wat hij nu weer stuk had gemaakt, dat is altijd lekker: meteen iemand de schuld geven. Hij zei dat hij niks gedaan had en we hadden eerder die ochtend mijn dochter al naar beneden horen komen, nog voor haar snooze-wekker af ging,Lees meer »

Volgende pagina »