Over het scherm dreven wit-gijze vlekken met daarin blauw en helemaal in het midden rood – dat was het onweer. Nu zou het even droog zijn, de bui was om twee uur boven Amsterdam en tegen drieën was-ie weer verdwenen, het IJsselmeer op. De buien draaiden in rondjes en die cirkels schoven op naar hetLees meer »

Voor op vakantie: een gesigneerde roman, thriller, novelle of verboeking. Nu te bestellen voor een zomerse prijs, excl. verzendkosten, zo lang de voorraad strekt: De ruiter (19,-), De laatste ontsnapping (12,50), Naar de overkant van de nacht (vanzelfsprekend 11,-), Dagboek uit de rivier (17,-), Oase (5,-), Een echte Vermeer (16,-). Interesse? Mail.

In de hal bij de Albert Heijn stonden flink wat mensen te wachten voor de schuifdeur, die ging niet meer open. Een medewerker van de supermarkt ging tussen de mensen door met een sleutel, van de deur. Ik sloot aan en zag dat een jongen van een jaar of acht vast zat tussen de deurLees meer »

In twee boeken die in momenteel lees komt een oom voor die zijn neefje mysterieuze verhalen influistert. In de magistrale grote roman Een zuil van rook (Tree of smoke) van de onlangs overleden Denis Johnson gaat dat goed: Johnson focust op de neef en wat die jongen in het oorlogsgeweld van Vietnam met die verhalenLees meer »

Ik zocht een boek om te lezen op Sicilië, komende zomer. In de schaduw zal dat zijn, met een koel drankje. Een titel kwam ik herhaaldelijk tegen: De tijgerkat. Maar dat boek spreekt me niet aan, door de omschrijving. ‘Garibaldi landt bij Marsala om het eiland in te lijven bij de nieuwe, liberale eenheidsstaat Italië.Lees meer »

Van Cork naar Baltimore is het anderhalf uur rijden, en het is maar zo’n kilometer of honderd. De weggetjes zijn smal. Op de R637, die helemaal doorloopt tot de kust in het zuidwesten, kunnen twee auto’s elkaar amper passeren. Je rijdt door die heuvels, zo groen als je van Ierland verwacht. Het voelt als eenLees meer »

De zwaluwen cirkelden heel hoog boven de weilanden, dus het weer zou goed blijven. De insecten ver van de grond. De lucht een filmdoek, die vogeltjes dansten eroverheen. Ik kwam langs de kersenteler die een kraampje buiten had staan maar aan kersen moest ik niet denken, mijn maag lag overhoop. Had ik de hele dagLees meer »

Volgende pagina »