De hele middag in een turnhal bij een wedstrijd waar het vooral lang wachten was, dan dwalen mijn gedachten keer op keer die hal uit, door de openstaande deur waarachter een dor voetbalveld ligt en daarachter de stad, naar de roman die ik herschrijf, naar die ene passage aan het water met een duiker, naar een oude man die moet zeggen: My lake, als hij dat water ziet, alleen die twee woordjes en dat meertje had ik al, nog niet dat het zijn meertje was, hij praat overigens Engels omdat hij geen Nederlander is, hij komt helemaal uit Japan, en ik denk aan het verhaal dat hij uit Japan heeft meegenomen en ik noteer in de notities van mijn telefoon: dat hele verhaal in één alinea, en dan heeft mijn dochter het wachten voor de brug erop zitten en mag ze haar oefening doen, en kijk ik aandachtig.

»

Jan van Mersbergen

Jan van Mersbergen