Het spotje had een handig ophangsysteem maar de schroefjes waren heel klein en moesten precies recht in de schroefdraadgaatjes gezet worden en vervolgens aangedraaid, veel te priegelig voor mijn vingers en dus kostte het veel gezweet en gevloek voor het lampje in de keuken onder de klok hing. Steeds viel dat linker schroefje op het aanrecht. Het ringetje stuiterde weg. Ik wilde het lampje al zonder ringetje en zelfs aan een schroefje ophangen, want het rechterschroefje zat al, maar dat vond ik geen goed idee, dat was de makkelijkste weg en die weg past beter bij een huurhuis dan bij een koopwoning. Uiteindelijk klikte ook dat andere schroefje op zijn plek en moest alleen het kapje er nog op, en ook dat was een gehannes want het schroefdopje dat op de fitting moest komen was alleen aan te draaien in dat kapje en ook dat was krap, vloeken en zweten, maar het lukte. De plafondlamp op de overloop helemaal boven ging gemakkelijker. Die schroefde ik gewoon aan de houtplaten van het plafond, net onder de pannen.

Jan van Mersbergen

Jan van Mersbergen