Een van de mooiste aspecten van het schrijven is het begeleiden, redigeren en ondersteunen van veelbelovende schrijvers. De beste vorm daarvoor is direct, in een groep en in een prettige omgeving.

Deze herfst bied ik een reeks avonden aan waarin schrijfoefeningen uitgevoerd en besproken worden, en waarin tevens met gedegen redactie aan een bestaand verhaal gewerkt wordt. Geen loze schrijftips als: ‘een goed personage is een strevend personage’, ‘geniet van het schrijven zelf’ of ‘wees zorgvuldig met het perspectief’, maar vanuit een praktische en heldere analyse van perspectief, personages en verteltijd direct een vervolgstap bieden die het verhaal beter kan maken.

Ervaring heb ik als schrijver én lezer, als redacteur van de Revisor en van een twintigtal schrijvers die ik individueel begeleid heb, en als docent bij o.a. Creative Writing, de Schrijversvakschool en de Schrijftuin.

Het concrete doel is het ontwikkelen van een eigen stem en een persoonlijke schrijfstandaard, een antenne die tijdens het schrijven bij iedere alinea en iedere zin vertelt welke keuze de juiste is. Een bijkomstig doel is tot een verhaal komen dat kwalitatief goed genoeg is voor publicatie in een literair tijdschrift. Een doel op de lange termijn is het binnenkomen bij een uitgeverij of literair agent.

Voor: enthousiaste aspirant-schrijvers met ambitie en open houding.
Locatie: Lunchroom Bruist in de Amsterdamse Rivierenbuurt.
Periode: begin oktober tot half december. In maart 2018 begint een nieuwe reeks.
Frequentie en tijd: zes avonden, tweewekelijks op dinsdag, van 19.00 tot 22.00 uur.
Minimaal aantal cursisten: 5, maximaal 10.

Interesse, vragen, exacte datums, praktische info en kosten: mail.

*

Veel informatie over schrijven en uitgeven is te vinden op Schrijven Online, waaronder een overzicht van allerlei andere schrijfcursussen. Handig!