Omdat we de buggy vrijwel nooit meer gebruiken kon-ie op marktplaats. Mijn jongste zoon is inmiddels bijna vier. Hij kan al heel ver lopen. De buggy stond in de weg beneden in de hal, en op zolder in de berging stond hij nog veel meer in de weg. Opruimen dat ding.
Afgelopen week kwam er een bod. Iemand wilde de buggy hebben. Voor een minimaal bedrag, maar dat maakt niet uit, anders was het karretje bij het grofvuil gegaan.
Bij het bod kwam een specifiek bericht: of de buggy direct binnen een uur op te halen was.
Dat was geen probleem.
Het zat zo: de mensen die het bod hadden gedaan waren al op weg naar Schiphol, ze gingen op vakantie. Echter, ergens op weg kwamen ze erachter dat ze de buggy waren vergeten. Ze konden niet meer terug, dat kostte te veel tijd en ze zouden de vlucht misschien missen. Dus zochten ze – heel slim – in de buurt van Schiphol naar eventuele buggy’s op marktplaats. Ze kwamen onze buggy tegen, en de deal was gauw rond. Half twee zouden ze er zijn.
Er werd aangebeld, precies om half twee. Een man in vakantiekleding keek heel opgelucht. Ik gaf hem de buggy. Het geld was al overgemaakt.
Grote klasse, zei hij.
Ze kwamen uit Leeuwarden, en ze gingen dus naar een mooi vakantieland.
Nou, zei ik, goeie reis en veel plezier.
Ja dank man, grote klasse man.
Natuurlijk, graag gedaan.
Grote klasse.
Hij liep weg met de buggy en zwaaide nog even.

Jan van Mersbergen

Jan van Mersbergen