De klimop aan de rechterkant van de tuin is bijna helemaal weggesnoeid. Ik heb al drie snoeischaartjes versleten. Ik knip die klimop weg omdat de takken in twintig jaar zo dik zijn gegroeid dat de plant de schutting uit elkaar drukt. Nu groeit de druif heel mooi aan de bovenkant van de schutting en kan de klimop van onderaf weer lekker gaan groeien. Dat gaat heel snel. Een compleet kale schutting is in twee maanden weer helemaal groen. Ik ga straks een nieuwe snoeischaar halen, een duurdere.
Mijn wok begon te roesten, aan de binnenkant. Dus iedere keer als je daarmee kookt eet je eigenlijk wat verroest ijzer op. Dus kocht ik een enorme nieuwe wok van 46 cm waar gemakkelijk eten voor vijf personen in past, ook als de jongste flink gaat groeien de komende tijd. De wok is rond aan de onderkant. Bij de wokbrander zit een aparte ring, daarop blijft dat gevaarte wel staan. In de reviews op internet las ik allemaal goeie berichten over de pan. Hij werd heel snel warm, en hitte is waar het bij een wok om gaat. Een review was negatief: ‘De pan heeft een ronde bodem, dat ding blijft helemaal niet staan.’
Ook kocht ik nog een fietszadeltje dat ik op de stang kan monteren. Mijn zoontje is te groot en te zwaar voor het kinderzitje dat op het stuur zit. Hij zit wel graag voorop, dan kan hij lekker om zich heen kijken. Vandaar het zitje. Als kinderen zo groot zijn dat ze achterop moeten zitten, dan kunnen ze eigenlijk wel zelf fietsen. Er zitten voetsteuntjes bij het zadeltje. Die steuntjes zijn eigenlijk belangrijker, want een gewoon fietszadel kun je ook op een stang schroeven als je de houder iets kantelt, maar waar laat die jongen dan zijn voetjes? Het zadeltje wordt bezorgd door DHL, dus dat kan nog wel even duren.

Jan van Mersbergen

Jan van Mersbergen